Sand, sten, grus, granit, biobrændsel, fast brændsel & gasser

FRI FRAGT PÅ ALLE BIG BAGS OG PALLER – Vi leverer indenfor 3 dage!

Guide til installation af Gabionshegn

 

 

OBS!

Da vi har to forskellige typer af Gabionshegn,

er det vigtigt at du bruger den rigtige installationsguide til dit valgte hegn.

OBS!

 

 

ECCOfence ® Kit:

 1. Når du skal installere ECCOfence® KIT, skal du altid sørge for tilstrækkeligt robuste fundamenter i beton (mindst 350 kg cement/m3), der er plan. Du kan bruge følgende muligheder.

Mulighed 1: Installation på en betonstrimmelfod, der er mindst 50 cm bred og mindst 30 cm dyb. Længden af strimmelfoden afhænger af væggens længde.

Mulighed 2: Arbejde med moler lavet af beton hændt på stedet. Molerne skal være mindst 50x50x50 cm og mindst nå ned til det bærende underlag.

 

Et betonfundament kræver mindst 1 uges hærdning.

 

 1. Markering af ankerboltene ved hjælp af referencefoden.
 2. Boring af hullet i fundamentet. Hullerne bores i betonen med et bor på Ø 12.
 3. Fastgørelse af ankerboltene. Hammer ankerboltene ind i betonen og stram møtrikkerne.
 4. Placering af referencefoden. Placer referencefoden på ankerboltene, og stram møtrikkerne. Kontroller, at foden er plan, og juster om nødvendigt ved hjælp af møtrikkerne. Skær ankerboltene af ved hjælp af en slibeskive og hætte med plastikdækslerne.
 5. Placering af gulvpladen på foden. Placer gulvpladen på foden og placer 2. fod. Fødderne har markeringer, der angiver, hvor guldpladerne skal være.
 6. Placering af 2. fod – Gentag trin 2-5.
 7. Installation af slutningen. Monter 1. ende + forstærkningspladen på referencefoden og gulvpladen og fastgør derefter enden og forstærkningspladen til hinanden.
 8. Installation af den anden ende. Installer enden + forstærkningspladen på 2. fod og fastgør. Fastgør derefter enden og forstærkningspladen til hinanden.
 9. Sæt nettet på kurven.
 10. Installation af afstandsopdeler. Installer den nederste række afstandsopdeler. Disse sikrer, at kurven ikke deformeres. Layoutplanen angiver det sted, hvor afstandsopdelerne skal hen. Det er meget vigtigt at disse overholdes nøje. Placer derefter træklodserne på afstandsopdelerne. Træklodserne beskytter afstandsopdelerne under påfyldningsprocessen.
 11. Fyldning af det første kurveniveau. Fyld kurven til lige over afstandsopdelerne og træklodserne. Fjern forsigtigt træklodserne. For at opnå en bedre tæthed skal du trykke på gabionskurven med en træhammer for at lade stenene slå sig ned yderligere.
 12. Udfyldning af de næste niveauer. Gentag trin 11 og 12 for de næste niveauer.
 13. Fastgørelse af det øverste net. Placer det øverste net på gabionskurven og fastgør det med plaststrimlerne.

 

 

 

 

 

 

ECCOfence® Alubox:

 

 1. Når du skal installere ECCOfence® Alubox, skal du altid sørge for tilstrækkeligt robuste fundamenter i beton (mindst 350 kg cement/m3), der er plan. Du kan bruge følgende muligheder.

Mulighed 1: Installation på en betonstrimmelfod, der er mindst 50 cm bred og mindst 30 cm dyb. Længden af strimmelfoden afhænger af væggens længde.

Mulighed 2: Arbejde med moler lavet af beton hændt på stedet. Molerne skal være mindst 50x50x50 cm og mindst nå ned til det bærende underlag.

Mulighed 3: At arbejde med ECCOfence® Alubox skal du bruge hurtigtørrende beton og jordankre. Du kan fastgøre to ender til ét jordanker – ét jordanker indeholder fire ankerbolte. Så for at placere to Aluboxe mod hinanden behøver du kun tre jordankre.

 

Et betonfundament kræver mindst 1 uges hærdning.

Et hurtigttørrende betonfundament kræver 2 timer.

 

 1. Marker ankerboltene ved hjælp af ECCOfence® Alubox-enderne og den medfølgende monteringsplade. Den første ende tjener som referencepunkt for at bestemme afstanden. Monteringspladen hjælper med at bestemme afstanden.

Bor hullerne i betonen med et diamantspidset bor (Ø 12). Hammer ankerboltene ind i betonen stram møtrikkerne. Ankerboltene følger ikke med Alubox. Du skal altid bruge M12 ankerbolte.

 

!! Hvis du arbejder med jordankeret, behøver du kun at grave hullet ca. 50 cm dybt, montere jordankeret, placere det i hullet og justere det om nødvendigt, så det er plant !!

 

 1. Isætning af nettet i kurven. ECCOfence® Alubox-nettet giver meget let ind i enderne takket være de specielle riller i siden af ECCOfence®
 2. Placering af kurven på ankerboltene/jordankeret. Anbring den samlede ECCOfence® Alubox på ankerboltene eller på jordankeret uden at stramme møtrikkerne.
 3. Installation af den nederste række afstandsopdeler. Installer den nederste afstandsopdeler. Denne sikrer, at kurven ikke deformeres. Layoutplanen angiver det sted, hvor afstandsopdelerne skal hen. Det er meget vigtigt, at disse steder respekteres nøje.
 4. Stramning af ankerbolt eller jordankermøtrikkerne. Når den nederste række afstandsopdelere er placeret, skal du stramme møtrikkerne til ankerboltene og kontrollere, at gabionskurven er plan. Juster om nødvendigt gabionskurven ved hjælp af møtrikkerne fra ankerboltene eller jordankeret.

 

!! Hvis du bruger jordankeret, hæld den hurtigtørrende beton i hullet og tilsæt vand. Brug ca. 75 kg hurtigtørrende beton pr. jordanker. Hærdningstiden for hurtigttørrende beton er ca. 2 timer !!

 

 1. Placering af træklodserne på afstandsopdelerne. Placer træklodserne på afstandsopdelerne under påfyldningsprocessen. Dette gøres således af gabionshegnet ikke deformeres.
 2. Fyldning af det første niveau. Fyld kurven til lige over afstandsopdelerne. Fjern forsigtigt træklodserne. For at opnå en bedre tæthed skal du trykke på gabionskurven med en træhammer. Dette gøres for at få stenene til at sætte sig yderligere.
 3. Udfyldning af de næste niveauer. Gentag trin 5,7 og 8 for de næste niveauer.
 4. Skub nu den øverste topprofil i aluminium på gabionskurven.

 

 

 

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev og modtag nyheder fra LHM.
Du kan til hver en tid framelde dig igen.