Sand, sten, grus, granit, biobrændsel, fast brændsel & gasser

FRI FRAGT PÅ ALLE BIG BAGS OG PALLER – Vi leverer indenfor 3 dage!

Guide til installation af Granit og Grus Køreunderlag

 

Installationen af dine ECCOgravel® grus plader er en hurtig og nem proces. Før du begynder, skal du udvælge den plade du har brug for til dit projekt. Derefter skal du beregne den korrekte fundamentsdybde.

 

  1. Udfør det nødvendige udgravningsarbejde. Fjern altid muldjorden.
  2. Hvis du bruger afkantninger, så læs mere under (link: Guide til installation er Græsafkantning)
  3. Tilføj fundamentet – Kun til indkørsler og parkeringspladser.

 

Anbring fundamentet i en dybde på mindst 25 cm. Brug en pladevibrator til at presse fundamentet og til at få en plan overflade.

Fundamentet kan bestå af: kalkstensbrokker, porfyrbrokker eller knuste betonbrokker i en kornstørrelse på 0-32mm eller 0-40mm. Vi fraråder murbrokker, da det pulveriseres over tid.

 

  1. Påføring af Nivelleringslaget. Dybden af nivelleringslaget til køretøjsapplikationer er 5 cm, for ikke køretøjsapplikationer er denne dybde 15 cm.

 

Nivelleringslaget kan bestå af kalksten eller porfyr (kornstørrelse: 2-4 mm, 1-3mm eller 0-4mm) eller sigtet sand.

 

  1. Installer ECCOgravel® med overlappende geotekstil. Skær til med en skæreskive. Læg derefter arkene i halv murstenbinding.
  2. Læg grus/granit. Vi fraråder at flytte laster på tværs af ufyldte grusplader. Niveau med en skovl, børste, rive og tamp. Komprimer ikke det dekorative grus. Lad gruset overstige pladerne med 1-2 cm (1 cm for finere og 2 cm for grovere grus typer) Gruset synker lidt som følge af naturlig komprimering. Til sidst skulle der lige være nok grus til at skjule ECCOgravel®

 

Til køreapplikationer anbefaler vi en kornstørrelse på 8 til 16 mm. Mindre typer grus sidder fast i dækbaner, mens større typer æstetisk ikke pynter lige så fint.

 

  1. Inspektion og endelig nivellering. Undersøg og niveau et par uger efter første brug. Tilsæt grus, hvor det er nødvendigt. Herefter vil sænkning ikke længere forekomme.

 

 

 

Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores digitale nyhedsbrev og modtag nyheder fra LHM.
Du kan til hver en tid framelde dig igen.